RugFit®

De rug, het centrum van uw lichaam.

Onze praktijk

RugFit® is een onderdeel van ErgoFitpunt en praktijk voor fysiotherapie Birgit Schmitz. 

RugFit® is een onderdeel van ErgoFitpunt en werkt met de Flexchair® en de Backcheck, en is in de afgelopen 16 jaar ontwikkeld door Birgit Schmitz. Birgit is Master Manuele therapie en is op RugFit® afgestudeerd.

In 1996 heeft Birgit zelf een hernia gekregen en toen bleek dat er nog maar weinig therapie- en trainingsvormen hielpen bij lage rugklachten en hernia. Door de jaren heen heeft het RugFit® programma zich ontwikkeld tot een volwaardig programma dat wetenschappelijk onderbouwd is.

Het programma heeft zich ontwikkeld doordat onze deelnemers van het RugFit® programma altijd deel uitmaken van de ontwikkeling van het programma. Zonder de feedback van onze deelnemers kan het programma niet in ontwikkeling blijven.

 Pijn

Pijn speelt een grote rol bij mensen met lage rugklachten. Wat betekent dat nu voor iemand met lage rugklachten?

Pijn betekent voor velen een waarschuwingssignaal dat men voorzichtig moet zijn. 

Dit houdt in dat veel mensen met lage rugklachten vaak minder gaan doen en minder actief worden. Daardoor gaat de algehele conditie achteruit waardoor het hele lichaam beïnvloedt wordt.

Goede pijn bij RugFit® betekent dat men pijn krijgt door bepaalde houdingen en/of oefeningen moet doen welke pijn veroorzaken. Dit komt vaak door beperkingen en de hoge gevoeligheid van weefsel. Maar omdat de pijn veroorzaakt wordt door een houding en/of beweging die veilig en verantwoordt wordt uitgevoerd kan dit geen schade opleveren aan het weefsel.

Slechte pijn bij RugFit® betekent dat men pijn krijgt door bepaalde houdingen en/of bewegingen die men onveilig en onverantwoord uitvoert.

Dit betekent dat wij mensen ander houding- en beweeggedrag aan aanleren en wanneer pijn niet erg is en geen schade kan veroorzaken en het herstelproces positief beïnvloedt.

RugFit® zorgt ervoor dat u weer snel verbetering van kwaliteit van leven krijgt als u zich aan de regels en adviezen houdt die wij u meegeven.